Парламентът прие отказа на Мария Габриел от поста министър-председател на България.

...
Парламентът прие отказа на Мария Габриел от поста министър-председател на България.
Коментари Харесай

ХараКиро в #49

Парламентът прие отказа на Мария Габриел от поста министър-председател на България. С нейния отвод се смята, че първият мандат е несбъднат. След гласуването в пленарната зала, конституционната процедура продължава – на ход е президентът Румен Радев.

Предложението беше признато от депутатите с 226 гласа „ за “, 1 въздържал се и нито един против от общо 227 народни представители, присъстващи в залата.

Дотук се стигна след като Мария Габриел отдръпна декларираното от нея осъществяване на проучвателния мандат за образуване на държавно управление. Това стана с подаването на заявление до ръководителя на Народното събрание и Парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Документът беше импортиран в деловодството на Народно събрание в понеделник сутринта в 9:09 часа.

„ Думата харахири от през днешния ден има ново значение – хараКиро ”. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов от парламентарната естрада по време на днешното изключително съвещание на Народно събрание във вторник.

„ Вие говорите за съблюдаване на думата, нали по този начин? ”, обърна се Балабанов към Кирил Петков.

„ Слушаме ви пет минути как говорите за съблюдаване на думата. А преди година и половина нали щяхте да вкарате Бойко Борисов в затвор? „ 12 години стигат с ГЕРБ, би трябвало да пенсионираме Борисов, би трябвало да го вкараме Борисов в пандиза ”. Да, ти го арестува Бойко Борисов собственоръчно. И в този момент ми приказваш от трибуната за съблюдаване на думата. Ти в този момент си в най-унизителната поза да му се молиш на същия този, когато арестува, да продължи да те държи теб на власт. И ти приказваш за съблюдаване на думата? До теб е Христо Иванов, който говореше: „ Нито глас за Пеевски ”, а след това пи „ мазното турско кафе ” в неговата стая. Да, тази метафора е същинска, тъй като зад нея се крият унизителните ви пози, в които използвахте помощта на Движение за права и свободи, с цел да ви напишат тази противоречива конституция, на която ще берем от плодовете.Само след няколко седмици ще видите по какъв начин наподобяват като промени ”, съобщи Балабанов.

„ Ти искаш това, което се случва сега, да е транспарантно. Що гласоподава да не се излъчва по националната телевизия? Нали искаш всичко да е транспарантно? Или отново ще стоиш на диванчето пред кабинета на Борисов да го молиш да ти отвори вратата, да му се помолиш с Асен Василев, да останете на власт? Ти си сбогом на идващите избори. И думата харакири към този момент има ново значение – хараКиро ”, съобщи Балабанов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР